Blaty kuchenne z powłoką antybakteryjną

Blaty z powłoką antybakteryjną

Względy higieniczne są istotne zarówno we wszystkich miejscach użyteczności publicznej, takich jak hotele, biura, sklepy, środki transportu, szpitale, czy placówki oświatowe jak i w naszych domach. Dlatego też powstała nowa innowacyjna grupa blatów z powłoką antybakteryjną.

W wybranych dekorach z kolekcji oferowanych przez nas blatów kuchennych zastosowano laminat HPL ze specjalną powłoką antybakteryjną o właściwościach potwierdzonych raportem z badań SANITIZED. W technologii produkcji HPL’i z powłoką antybakteryjną zastosowano nieorganiczny roztwór na bazie jonów srebra, który nie jest toksyczny. Jony srebra (zamknięte w szklanych kulkach) zostają aktywowane podczas wchodzenia w kontakt z wilgocią. Zabijają wówczas bakterie znajdujące się na powierzchni i blokują proces podziału komórek, tym samym hamując proliferację bakterii. Ponadto, z czasem roztwór ten nie ulega modyfikacji dlatego daje ochronę antybakteryjną przez cały czas życia blatu. Skuteczność powłoki antybakteryjnej testowano na 7 bakteriach (Escherichia coli ATCC 8739, Enterococcus hirae ATCC 8043, Listeria monocytogenes ATCC 15313, Staphylococcus aureus (MRSA) ATCC 33592, Staphylococcus aureus ATCC 6538, Salmonella enteritidis ATCC 13076, Mycobacterium smegmatis ATCC 19420) w oparciu o najwyższe standardy japońskiej metody JIS Z 2801. Stwierdzono, że dzięki zastosowanej powłoce ponad 99% bakterii ginie w ciągu zaledwie 24 godzin.

Blaty z powłoką antybakteryjną znajdują zastosowanie zarówno w meblarstwie (np. blaty kuchenne, opaski między szafkami dolnymi o górnymi) jak i w budownictwie jako elementy wykończenia wnętrz (np. lady, stoły, biurka, półki, ścianki działowe).

Świadectwa i certyfikaty:

 

Instrukcje montażu:

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl